Vegatest

Gebruik van de Vegatest

Met de Vegatest methode kunnen uitspraken worden gedaan over zwakke organen, belasting door pesticiden of insecticiden, een gebrek aan bepaalde stoffen, aanwezige parasieten, vergiftiging met zware metalen, overgevoeligheid voor bepaalde levensmiddelen en allergische reacties. Op die manier worden de oorzaken van klachten behandeld en niet alleen de symptomen.

Hoe werkt de vegatest?

De test is pijnloos. De patiënt houdt de handelektrode vast en met de pen-elektrode wordt gezocht naar het uiteinde van een energiebaan, die meestal naast de nagel van middel- of ringvinger ligt. Nu worden verschillende frequenties van ziekten, organen, vitamines en/of medicamenten in het meetcircuit gebracht en gemeten of deze ziekten aanwezig zijn of dat organen aangetast zijn en/of medicamenten nodig zijn. Meestal is na een half uur meten de “puzzel” compleet.
Kinderen kunnen getest worden bij de ouders op schoot.

Wat is orgaanstress?

Orgaanstress kan ontstaan door ontstekingen, virussen, bacteriën, schimmels, parasieten toxische irritaties zoals pesticiden en zware metalen. In geval van orgaanstress daalt de meetwaarde tijdens meten. Om vervolgens uit te vinden wat er precies met dat orgaan aan de hand was, moesten er andere testen gevonden worden. Dr. Schimmel ontdekte een hele serie van homeopathische middelen die een kwalitatieve en kwantitatieve indicatie waren voor de bepaling van het type en de ernst van de stressfactor. Met behulp van deze tests kan men niet alleen uitvinden of er orgaanstress bestaat, maar ook de mate waarin, of het orgaan toxisch belast of allergisch belast is. Ook kan de aanwezigheid van allergische belastingen c.q. voedingsintolerantie hier mede op een snelle wijze gevonden worden. Dit wordt vaak bij kinderen gedaan en heeft als voordeel dat het geheel niet belastend is voor het kind.

De Vegatest expert

De Vegatest expert is een computer, waarin de analoge frequenties van de voorheen gebruikte test-ampullen gedigitaliseerd opgeslagen zijn. Er wordt weer analoog bij een patiënt terug gemeten. Automatisch worden de meetwaarden in een daarvoor ontworpen registratie programma vastgelegd en vervolgens uitgeprint en doorgesproken. Op dit moment zijn er 5000 frequenties voorhanden en zijn er dus erg veel mogelijkheden van uittesten voorhanden. De ontwikkeling gaat nog steeds door.
De Vegatest expert is vanwege de nieuwe technologische mogelijkheden een zeer compact apparaat dat dankzij logische constructie talrijke afzonderlijke en gecombineerde metingen mogelijk maakt. De Vega fabriek bevindt zich in Schiltach in Zuid Duitsland en maakt diverse apparatuur voor meet- en regeltechniek. De Vegatest methode is ontstaan aan het eind van de jaren ’70. Sindsdien hebben onderzoekers en gebruikers voortdurend naar oplossingen gezocht om informatie op te slaan op verschillende media en die vervolgens weer uit het geheugen op te roepen voor testdoeleinden. Het testen met de VEGA-duplex-ampullen is een ware revolutie van de Vegatest.
Bij de Vegatest onderscheidt men de basistest en de orgaantest, alsmede het testen en filteren van de verdraagbaarheid en effectiviteit van de verschillende recepten.